”Få indsigt og glæde gennem eventyrterapi, maling, drømmetydning, skriveterapi og brug af farver.
Gennem terapien finder du ind til dit indre liv og dine følelser.”

 

”Hvordan mærker man egentligt hvad man føler, og hvordan man går og har det” ?

Nogle mennesker finder, at adgangen til deres indre liv og følelser er meget nemmere, hvis de fordyber sig i kreativitet – også selvom man ikke selv synes, at man er god til at tegne, male, forme eller bruge stemmen.
Det kan være vældigt svært at mærke og formulere præcist hvad man egentligt føler, eller hvordan man har det, hvis man bliver spurgt, eller når man selv skal finde ud af det.
Derfor kan det være en stor hjælp og en genvej at skulle nærme sig det man føler på ens inderside ved at ”flytte det ud” og dernæst beskrive det.  Man kan beskrive det ved at :

-skrive om det ( hurtig-skrivning, digt eller dagbog f.eks. )
– tegne / male det (en form, en farve eller et billede lavet over 1 time )
– lave en bevægelse, som passer til det
– forme det i ler
– sige eller synge en lyd, som passer til det
– skabe et eventyr eller historie om det

-”Og hvad gør man så med alle de følelser, man så mærker”?

Ofte vil følelser egentlig bare, at vi mærker, registrerer og tager dem alvorligt.
De trives ikke med at blive undertrykt, ignoreret, lavet om på, fordømt eller frygtet.
Det gør vi tit 😉

Men vi bliver gladere, klogere og mere trygge, når vi mærker hvordan vi har det på indersiden, fordi når vi har lader os mærke af vore følelser, bevæger de sig,- og vi bliver bevæget.
Denne proces kan nemt flyde gennem terapi, som inddrager en af kunstarterne.

Individuel session
Nogle gange opfordrer jeg klienten, mens vi taler sammen, – til at vælge en farve blandt pastelkridtene og tegne en form, som minder om den følelse i maven, som hun har. Nogle gange bliver det til 3-4 små billeder i løbet af sessionen. Klienten føler stor lettelse, og at der er vej med det hele.
En anden gang kommer en klient med en underlig nattedrøm, hun husker og 2 tegninger, som hun har lavet derhjemme. Vi lægger billederne på gulvet, betragter dem og taler om dem, mens nattedrømmen pludselig viser sig at være i familie med tegningerne. Mens vi taler os ind billederne, vokser en indsigt frem omkring hvad det handler om, hvilket ansporer klienten til at gøre alvor af noget, som hun længe har udsat.

En klient berettede om sin opvækst, og jeg fortalte hende det gamle eventyr om Tusindskind, hvilket åbnede en dør til en masse styrke og værdighed, som hun ellers ikke var i kontakt med. Tilsidst fortalte hun mig eventyret tilbage, og kunne slippe en masse negative følelser.

Mine klienter oplever, at brugen af kunstterapi er sjovt, lettende og kropsligt forbundet. At det ikke bare er en masse snak om, hvad der foregår i hovedet. De holder tit meget af de hjemmearbejder, som vi sammen planlægger. Kreativiteten styrkes og udvider dagliglivet med glæde og fordybelse.

En session varer 1,5 time og koster 800 kr. 

Forløb og workshops
Jeg har med stor fornøjelse faciliteret en del forløb med kunstterapi, hvor kursisterne maler med akvarel, acrylmaling, farveblyanter eller arbejder med ler, og hvor vi efterfølgende taler om billederne,- som derved bliver en vej ind i den enkeltes følelsesliv.
Jeg holder kurser, forløb og workshops med forskellige psykologiske temaer, hvor mange øvelser og selve udgangspunktet oftest er kunstterapeutisk. For eksempel holder jeg kurser hvor akvarelmaling er hoved-redskabet, – andre kurser har stemme, krop og fortælling som omdrejningspunkt, mens et tredie kursus drejer sig omkring at lave en collage.

Se under workshops hvilke kurser jeg har for tiden.

Tidsbestilling

Du kan få tid inden for få dage og helt sikkert inden for en uge.
Se priser her