Center for Sind og Krop inviterer til

Åben meditation

Åben meditation: Går du med en lyst til at prøve at meditere, eller mangler du et sted at have en praksis med meditation, så afholder vi åbne meditations-stunder hver den første tirsdag i måneden  –  næste gang er 6. februar kl 19-21.
Ina fortæller en historie og guider derefter meditationen ud fra den – som afslutning gives der plads til, at man kan udtrykke sig om sin meditation og eventuelt få respons fra Ina.

At være i en gruppe kan styrke kvaliteten af fordybelsen.
Aftenerne er gratis og kræver ikke forhåndstilmelding.

Datoerne for Danseriget : Mandag d. 29.1.
                                                           Mandag d. 26.2.
                                                           Mandag d. 19.3.
                                                           Mandag d. 16.4.
                                                           Mandag d. 14.5.
                                                           Mandag d. 18.6.

Center for Sind og Krop inviterer til

DANSERIGET

Her er et kursus for kvinder, som holder af at danse eller gøre noget med kroppen, som er sjovt og dejligt. Danseforløbet hedder ”Danseriget”, og foregår 1 gang om måneden i alt 6 gange med første gang d. 29.januar. Det er mandag eftermiddage kl. 16-18.30.
Jeg har altid selv holdt meget af at danse, og bruger tit mit stuegulv til sjov dans , meditativ dans, kraftfulde vrede danse eller stille vuggende danse. Jeg elsker at danse mig glad og tilbage til mig selv ledsaget af et fedt nummer fra min musiksamling.
At danse og bevæge sig åbner dialogen mellem tankerne og kroppen og ryster os blidt ud af stress, opspændthed og holdthed både i sindet og kroppen.

I dette kursus, som hører til det man kalder Dance-movement-therapy, behøver man IKKE at kunne danse ! Altså danse på den måde,  man måske forbinder dans med ( hvis man er lidt påvirket af kønne billeder fra Instagram og Facebook og andre medier) ; at man ser lækker og cool ud, er afslappet, smilende og attraktivt klædt i smukt kropsnært tøj, mens man foretager smarte dansetrin og moves, som på INGEN måde ser kikset, fjollet, underlig, sær ud for nogen som helst, der måske iagttager en ……..og forhåbentligt heller ikke for ens indre kritiker…som måske allerede holder øje med hvad der foregår …..( og her har man opgivet impulsen til at danse )
Nej tak til det udgangspunkt !
Her vugger og vi os blidt til en varm og dansenlysten krop via yogaopvarmning, leger os til et afslappet smil og vågne nysgerrige øjne via øvelser i en lille kreds. Herefter bliver du sluppet løs i en times fri dans til et skønt og varieret playliste. Fri dans med forudgående guidning fra mig, så du kan synke ned gennem præstation, stram selvbevidsthed og blokeringer. Synke ned til sensualitet, non-verbale intuitive sansninger, følelsesforløsning, renselse og genopdagelse af vitalitet. – Folde din kvindelighed ud, din sarthed og din kraft.

Nogle gange danser vi med lukkede øjne, andre gange er der øvelser, hvor vi har åbne øjne.
At danse kan hjælpe med at fordøje alle de indtryk og følelser, vi går rundt med.
At danse er at bevæge sig rytmisk.
Rytme beroliger nervesystemet, og herefter er man bedre i stand til processere tanker og igen finde retning og ro. Her åbner  følelseskontakten sig organisk. Den gode og sunde kontakt, hvor man kan mærke sig selv og andre, er tryg og nærværende.
At danse træner os i at være sammen med det, som er levende i os lige nu.
På den måde træner man også mindfulness.  Dansen kan blive meditativ og dermed skabe de samme effekter som meditation : balance, fokus og følelsesfuld kontakt indadtil.
Dansen bliver et frirum.

Har du spørgsmål eller er du interesseret i at deltage, men kan ikke på de oplyste tidspunkter, så kontakt mig gerne, så jeg evt. kan sætte et danseforløb op på et andet tidspunkt.
Der er 20% rabat til studerende og som differenticeret pris til deltagere, som hvem dette er mere bæredygtigt.
Der er max. 6 deltagere på holdet

Center for Sind og Krop inviterer til

Så Rygger Vi

Har du akutte eller generelle udfordringer med ryggen?
I  2018 har vi flere dage med ryg-tema på Center for Sind, hvor du er velkommen til at deltage og give ryggen lidt fortjent omsorg.
Dagene tager udgangspunkt i forskellige ryg-problematikker og består af både øvelser vi laver sammen og vejledning for den enkelte.
Vi er små hold på maks. 7 deltagere og det foregår i en afslappet og venlig atmosfære, hvor vi arbejder med at få smidighed og styrke ind i de respektive områder af ryggen.
Iskias, lænd, skulder, nakke, rygsøjlen generelt.

Jeg er uddannet kranio-sakral terapeut og Manu-Vision behandler samt yogalærer,­ og jeg holder mig ajour med de gængse teknikker, der er anerkendt som virksomme for en forbedring af ryggens funktion.
Jeg har anatomi- og fysiologi eksaminer på sygeplejeniveau.

I 2018 er planlagt Så Rygger Vi på følgende dage:
Torsdag 1. februar 16.30 – 18.00 (Nedre ryg/lænd)
Torsdag 1. marts 16.30 – 18.00(Smidighed og bevægelighed generelt)
Torsdag 45. april 16.30-18.00 (Skuldre og øvre ryg)
Torsdag. maj 16.30 – 18.00 (Smidighed og bevægelighed generelt)

Du er tilmeldt dagen når du har betalt 150,-
Bank 9860 589098 eller mobilepay 2382 5918 –
Husk at skrive navn og kursus på betalingen.

Center for Sind og Krop inviterer til

Intuitiv Massage

Lørdag 10. februar, søndag 4. marts 13-17, lørdag 31. marts samt 5. maj – alle dage kl 13-17.
Savner du at udfolde dit nærvær gennem dine hænder med berøring og modtagelse – fysisk kontakt uden det er seksuelt eller romantisk?
Prøv en dag med berøring og sanselighed og få værktøjer og greb udi intuitiv massage.

Denne dag vil vi lade hændernes potentiale folde sig ud.
Morten præsenterer greb og anden nyttig viden om energibaner og punkter, og dette bruger vi med den intuition, der altid følger nærværet.
Vi vil finde ind i essensen af henholdsvis at give og modtage – starter med at centrere os gennem guidede åndedrætsøvelser og meditation og går derefter sammen to og to.

Udover at have deltaget i forløb med intuitiv massage er jeg uddannet kranio-sakral terapeut og Manu-Vision behandler samt yogalærer­;  disse forløb har brugt, men ikke fokuseret på teknikker – mere på intuition, nærvær og hjertet i fokus.

Hvis du bliver berørt og usikker på om du kan åbne dig på den beskrevne måde og om det kan lade sig gøre med fremmede, så er den usikkerhed en helt rigtig start.
Du kan komme både med partner eller alene, hvis der er et ulige antal går jeg ind som partner.

Kristendommen og buddhismen har længe talt om hvad den nyeste psykologi nu også har opdaget: Medfølelse er en konkret kraft, der medvirker til heling og vågenhed.

I 2018 er planlagt intuitiv massage følgende dage:
Lørdag 10. februar, søndag 4. marts 13-17, lørdag 31. marts samt 5. maj – alle dage kl 13-17.
Der vil blive tilbudt frugt og te/kaffe i et par pauser.

Du er tilmeldt dagen når du har betalt 400,-     Bank 9860 589098 eller mobilepay 2382 5918 –

Mande-yoga

Om Mortens yoga-hold for mænd:
Hver torsdag fra kl 16.30 til kl. 18.00
Vi starter tirsdag den 25. januar og fortsætter hver torsdag indtil påskeferien, sidste gang er 9. marts

Vigtigst at sige er, at du må komme lige som du er – holdet er for dig, der er begynder eller har prøvet det lidt.
Det vigtigste er din motivation for at få strukket kroppen godt igennem – jeg kobler så åndedrætsteknikker og afspænding på i de 90 minutter det tager.

Vigtigt er også at nævne, at jeg vælger at koble styrkeøvelser for hhv arme, lår, mave og ryg på de klassiske yogastræk.
Jeg gør det fordi jeg anser styrke og smidighed som to ligeværdige kvaliteter til at holde os godt befindende og smertefri i feks ryg og lænd.
Jeg er uddannet yogalærer og ManuVision-træner.